Ιστορία

Η Sandoz είναι μέλος του Ομίλου Novartis και παγκόσμιος ηγέτης στα γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα. Ιδρύθηκε το 2003, όταν η Novartis συγχώνευσε όλα τα τμήματα που δραστηριοποιούνταν στον τομέα των γενοσήμων, υπό το όνομα Sandoz - ένα ενιαίο παγκόσμιο εμπορικό σήμα με μακρά ιστορία. Από τότε, η Sandoz έχει εξελιχθεί σε κορυφαία εταιρεία γενοσήμων παγκοσμίως, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 10 δις δολάρια ΗΠΑ ετησίως.

Το όνομα της Sandoz θεωρείται συνώνυμο της ποιότητας και οι επαγγελματίες υγείας σε όλον τον κόσμο την εμπιστεύονται ως μια εταιρεία ταυτισμένη με φάρμακα υψηλής ποιότητας και προσιτά για όλους. Πρωτοξεκίνησε από μία μικρή εταιρεία χημικών στη Βασιλεία της Ελβετίας το 1886. Η Kern & Sandoz, όπως ονομαζόταν αρχικά, επικεντρώθηκε στην παραγωγή βαφών αλλά μέσα σε μια δεκαετία, παρήγαγε την πρώτη της φαρμακευτική ουσία, ένα αντιπυρετικό την αντιπυρίνη.

Οι απαρχές των κορυφαίων τμημάτων παγκοσμίως της Sandoz στα αντιλοιμώδη και στα βιοομοειδή εντοπίζονται στο έργο που έγινε στη Biochemie κατά τις δεκαετίες 1940 και 1950

Το 1939, η Kern & Sandoz έγινε η Sandoz Ltd. και με αυτήν την επωνυμία δραστηριοποιήθηκε για σχεδόν εξήντα χρόνια. Στο μεταξύ, το 1946 στη μεταπολεμική Αυστρία, ιδρύθηκε μια εταιρεία με το όνομα Biochemie με στόχο την παραγωγή και προμήθεια πενικιλίνης, μιας σπάνιας και εξαιρετικά απαραίτητης ουσίας για τον πληθυσμό. Το 1951 δύο ερευνητές της Biochemie ανακάλυψαν την ανθεκτική σε οξύ πενικιλίνη, κάτι το οποίο σήμαινε ότι για πρώτη φορά η πενικιλίνη θα μπορούσε να χορηγηθεί από το στόμα. Αυτή η ανακάλυψη οδήγησε στην περαιτέρω ανάπτυξη και ταχεία άνοδο της εταιρείας. Το 1963, η Sandoz εξαγόρασε τη Biochemie GmbH, σηματοδοτώντας την αρχή για την ευρεία παραγωγή αντιβιοτικών και ουσιών με βάση τη βιοτεχνολογία. Σήμερα το χαρτοφυλάκιο της Sandoz συνεχίζει να πρωταγωνιστεί κατέχοντας κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως στα βιοομοειδή και γενόσημα αντιβιοτικά. Η Sandoz αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό αντιβιοτικών σε όλον τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, η Sandoz γνώρισε σταθερή ανάπτυξη και κατάφερε να κερδίσει διεθνή αναγνώριση. Το 1996, η συγχώνευση των Sandoz και Ciba-Geigy οδήγησε στη δημιουργία της Novartis. Το 2003, η Novartis προχώρησε στη συγχώνευση όλων των τμημάτων που δραστηριοποιούνταν στον τομέα των γενοσήμων, υπό το όνομα Sandoz - ένα ενιαίο παγκόσμιο εμπορικό σήμα.

Από τη γέννησή της στη Βασιλεία τον 19ο αιώνα, η Sandoz έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο ηγέτη στα γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα. Σήμερα, διαθέτουμε περίπου 1.000 μόρια καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών περιοχών. Το 2017, τα προϊόντα μας επηρέασαν τη ζωή σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια ασθενείς και φιλοδοξούμε να αγγίξουμε το ένα δισεκατομμύριο.

GR2209130837